Funksjoner og sikkerhet for barneklær

Når man velger hvilke klær som man skal kjøpe til barna, bør man ta hensyn til eller ta til vurdering hvilke funksjoner som potensielt kan forårsake skader. Eksempelvis kan sløyfer, snorer og andre løse gjenstander som knapper utgjøre stor fare for barnet. Som produsent av barneklær må vi følge strenge krav til sikkerhet, og alltid foreta risikovurdering når det gjelder plaggene våre.

Lær mer om hvilke detaljer som kan være en risiko og hvilke løsninger vi har valgt, som kan være en fordel når du skal kle de minste fra topp til tå.

 

Avtakbar hette

Våre jakker har hetter som er avtagbare med knapper. Dette for å unngå at barn hekter seg fast i noe.

Reflekselementer

På samtlige ytterklær er det reflekselementer strategisk plassert på plaggene. Dette vil øke sjansen for synlighet i mørket.

Snorløsning

Hettene er designet uten snorløsninger både foran og bak. Dette gjelder også nedkanten av buksebeinet hvor det ikke er tillatt. Produkter som jakker eller vester med snorløsning, har denne plassert på innsiden ved linning for å minimere sjansen og for at den skal være mindre eksponert.

Glidelåsdrager

Glidelåsdragere er nødvendig og skal være praktisk for enkel av- og påkledning. Vi bruker en sikker glidelås til barn uten håndtak som enkelt kan hekte seg fast i gjenstander.

Hals som tilbehør

I tillegg til at hals eller buff beskytter og holder på varmen, er det mest ideelt med hensyn til sikkerhet. Ved bruk av lange, flagrende skjerf øker risikoen for å sette seg fast.

Fotstropper

Fotstropper benyttes på ytterbukser. De kan enkelt tres over skoene slik at buksen sitter godt på og du sørger for å holde vær og vind ute.  De er laget med knapper på innsiden slik at lengden enkelt kan justeres, og du kan bruke den flere sesonger.

Navnelapper

Praktiske navnelapper er festet på innsiden av plagg. Fyll inn navn og telefon nummer for å gjøre det enklere å holde orden og du kan være trygg på at dine produkter blir med helt hjem.

Glidelås med beskyttelsesklaff

Beskyttelsesklaffen over glidelåsen er myk og komfortabel, slik at det ikke skal gnisse eller føles ubehagelig mot barnets hake eller hals.

Resirkulerte materialer

Ved bruk av materialer som resirkulert polyester og resirkulert isolasjonsfyll til dunjakker reduserer vi uttaket av ressurser. Dette krever mindre bruk og produksjon av kjemikalier, vann og energi.

Miljømerking

Velger du miljømerkede produkter kan du være trygg på at produktet oppfyller alle krav fra merkeordningen. Her er faktorer som bruk av kjemikalier og ressurser, og natur og klima tatt hensyn til.

PFAS- fri

Alle produkter med vannavstøtende egenskaper er PFAS-frie. PFAS som også kalles fluorkarboner, brukes i tekstiler som har en impregnert behandling som gjør at produktet blir vanntett/ vannavvisende. Skogstad har aktivt jobbet med utfasingen, og siden 2014 har alle våre vanntette plagg vært PFAS-frie.

TOPP