VÅRENS TURER

Våren melder sin ankomst flere steder i landet, og vi gleder oss til å nyte vårfornemmelsen ute i den norske naturen. Mange av oss har brukt mer tid i naturen det siste året, og vi har samlet noen av våre beste tips til å nyte flere dager ute.

Hverdagsturer

Ikke spar alle turene til helgen! Dagene blir lengre med lysere kvelder som gjør det enklere å legge ut på tur etter jobb. Pakk sekken med ekstra ullundertøy og en god jakke du kan bytte til om det blir kjøligere på kvelden. Hva med å finne ditt nærmeste utkikkspunkt og nyt kveldssolen derfra? Ta med en venn og noe varmt og drikke for et herlig avbrekk fra hverdagen. Hverdagsturene trenger ikke alltid å være de lengste og mest spektakulære – husk at de små turene kan også være store.

Sykling

Tørre veier og stier begynner å komme til syne igjen. Prøv deg på en sykkeltur i naturen denne våren! Vanlig friluftstøy kan fint brukes når du er ute og sykler, men unngå de mest romslige plaggene slik at de ikke fester seg i sykkelen.

Bading

Føler du deg litt vågal kan du teste ut isbading! Den varmende følelsen etter et kaldt bad er en boost for både humøret og immunforsvaret. Vårt beste tips til et forfriskende bad er å bade med ullsokkene på! Ullsokker utgjør en stor forskjell både på vei i vannet, og mens du svømmer. Er det første gang du bader i kaldt vann er ull t-skjorte og ull hipster/boxer godt å ha på seg i vannet. Ikke glem ekstra ull du kan bytte til etter svømmeturen!

Hengekøye

Ta deg en tur med hengekøya! En rolig ettermiddagstur med hengekøye og en god bok mens du nyter skogens ro gir deg et godt avbrekk fra arbeidsuken. Hengekøyen er herlig til en liten hvil, men også super å ta en natt i! Her er noen av våre beste tips for en god natt ute:

  • Husk varmeisolerende tøy innerst. Ull er det perfekte baselaget som holder deg varm og tørr
  • Bruk et liggeunderlag i hengekøyen for å sikre at du ligger godt og ikke blir kald fra undersiden
  • Når du ligger under åpen himmel kan det fort føles kaldt når temperaturen synker. Husk å ta med godt med klær som både varmer og beskytter for vær og vind
  • Ikke glem luen! Ikke bare holder den hode varmt, men med lysere kvelder kan den være fin å dra ned for øynene så du får sove godt

Fjellturer
Det finnes så mange flotte fjell og fine turer du kan gå i Norge at det kan bli vanskelig å velge. Husk fjellvettreglene, og tilpass turen din evner og forhold. Uansett hvor turen din går er det viktig at du er beredt med gode klær, kart, nok vann og mat. Med 3-lags prinsippet har du et godt utgangspunkt som lett kan tilpasses etter behov. Les mer om dette her.

Her er noen av våre favoritturer:

Øst-Norge

– Kongens utsikt i Ringerike

– Gaustadtoppen i Rjukan

– Kolsåstoppene i Bærum

Vest-Norge

– Skåla i Nordfjord

– Besseggen i Jotunheimen

– Romsdalseggen i Åndalsnes

Les mer om turer i Nordfjord her.

Nord-Norge

– Keiservarden i Bodø

– Reinebringen i Lofoten

– Sherpatrappa opp Fløya i Tromsø

 

TOPP