Mari Wedum

 

Oppvokst/bosted

Oppvokst i bunnen av Hafjell i Øyer. Bor nå i fjellbygda Vågå med samboer og 3 barn.

Favorittaktiviteter

Skikjøring og topptur om vinteren, stisykling, fjellturer og løping om sommeren.

Hva drar du aldri på tur uten?

Niste! Jeg har godt næringsvett og er livredd for å gå «tom». Har alltid med godt med mat og drikke, og gjerne kake (!) i sekken. Har også alltid med mobilen – både med tanke på sikkerhet, og som kamera. Dunjakka ligger også fast i sekken; tynn versjon om sommeren og tjukk om vinteren. Da slipper jeg å bekymre meg for å fryse på toppene!

Det beste med å være ute i naturen?

Jeg har mye energi og er avhengig av å «rase fra meg» jevnlig. Digger at aktiviteter i naturen kan ha god treningseffekt OG kombineres med frisk luft og råe naturopplevelser. Ute i naturen henter jeg overskudd, får rensket hodet i en travel hverdag, får påfyll av endorfiner og enorm lykkefølelse!

Dine 3 beste turtips

Lomseggen: Turen opp til Lom sitt «bygdafjell» er ei perle. Her går du på godt merka sti fra sentrum, bratt oppover og får opp pulsen, og blir belønna med rå utsikt over hele 3 nasjonalparker! Turen kan gås som en rundtur – og kan gjøres lang eller kort ettersom hvor god tid du har!

Stetinden (2020 moh.) – En rå 2000-meterstopp med start fra turisthytta Leirvassbu i Leirdalen. Her går du i variert terreng og får de majestetiske Jotunheimen-tidene i vidvinkel fra toppen!

Gjende på langs: Ta Gjendebåten helt inn til Gjendebu og gå Gjende på langs; først over Bukkelægret til Memurubu, og deretter enten over Besseggen eller langs den smellvakre «blomsterruta» (merka sti langs Gjende) mellom turisthyttene Memurubu og Gjendesheim.

Bonustips

Bruk nærområdene dine! Det er fort gjort å bli «heimblind» og ikke se hva man har rundt seg. Jeg utnytter ofte at jeg kan snøre på meg joggeskoa hjemme og løpe rett opp i skogen bak huset. Heller en kort tur ut, enn ingen.

Drømmetur/destinasjon

Jeg er veldig glad i alpene, men har innsett at det er unødvendig å reise langt, når man har Jotunheimen så tett på, og kan boltre seg i et slik fjelleldorado. Kortreist, variert og med uendelige turmuligheter. Dessuten er det stas at det er kort vei til Nordfjord – der fjord møter fjell.

Dine Skogstad-favoritter

Jeg digger turbuksa Ringstind – som forblir min favoritt! Dette er en lett og stretchy turbukse som finnes i alle slags freshe farger. Og det beste er kanskje at den holder på passformen og sitter godt på selv under høy aktivitet! Jeg er også veldig glad i vesten Holåtinden, som er myk og veldig behagelig på! Jeg bruker mer og mer vest på tur, siden dette plagget gjør det enkelt og regulerer temperaturen og samtidig beholde bevegelsesfriheten under aktivitet. Disse vestene er dessuten geniale fordi de ikke tar så stor plass i sekken – og som alle Skogstad-klærne, finnes den i kule farger.

 

Følg Mari og hennes univers

anders backe instagram

 

TOPP