Christian Aarbogh Bjerke

 

Oppvokst/bosted

Jeg er oppvokst i Bærum, et område rikt på kultur og naturopplevelser. I dag har jeg bosatt meg i Hønefoss, en by omringet av storslått natur og et perfekt sted for en naturentusiast som meg.

Dine favorittaktiviteter?

Jeg er svak for fjellet, og jeg finner stor glede i å dra på fjellturer sammen med hunden min, Alvin. Vi utforsker nye stier, nyter frisk fjelluft, og oppdager ukjente steder sammen. Jeg er også en ivrig skiløper og har en lidenskap for naturobservasjon.

Hva drar du aldri på tur uten?

En termos med nytraktet kaffe er alltid med meg på tur – det er få ting som er bedre enn en varm kopp kaffe i frisk fjelluft. Jeg sørger også for å ha med tilstrekkelig vann og klær som er passende for værforholdene. Dette sikrer at turen blir behagelig og trygg.

Hva er det beste med å tilbringe tid i naturen?

Å være i naturen er en flukt fra den travle hverdagen. Det reduserer stress, hever humøret og gir en dyp følelse av velvære. I naturen kan man koble av og finne roen, mens man lar seg omfavne av dens skjønnhet og stillhet.

Hva er det viktigste du har lært knyttet til ferdsel og aktivitet naturen?

Gjennom mine turer har jeg lært viktigheten av å respektere naturen. Det er essensielt å følge prinsippene for sporløs ferdsel, slik at naturen bevares for fremtidige generasjoner. Riktig forberedelse og riktig utstyr er også avgjørende for en trygg og behagelig opplevelse.

Tre turtips andre også bør oppleve?  

  • Mørkgonga er en fantastisk opplevelse. Den smale og spennende kløften gir deg en unik tur med litt adrenalinkick.
  • Å oppleve midnattssolen i Lofoten er magisk. Solen som aldri går ned og de vakre omgivelsene skaper minner for livet.
  • Innerdalen er kjent som Norges vakreste fjelldal, og et besøk her er som å trå inn i et eventyr. Landskapet er fylt med storslåtte fjell og krystallklart vann.

Fortell om et turminne du aldri glemmer?

Jeg vil alltid huske følelsen av å nå toppen av Svolværgeita. Jeg mistet pusten av den fantastiske utsikten, og følelsen av mestring var enorm. Et annet kjært minne er de deilige vaflene på Innerdalssætra, en smak av tradisjon i vakre omgivelser.

Hva er din favoritt destinasjon og hvorfor?

Lofoten står mitt hjerte nærmest. Med sin storslåtte natur, dramatiske fjellformasjoner og rike muligheter for friluftsliv, er det et sted hvor man aldri blir lei. Hver tur byr på nye utfordringer og opplevelser, og det gir et adrenalinkick å kjempe mot elementene i det ville landskapet.

Dine Skogstad-favoritter?

Skogstad er synonymt med kvalitet når det kommer til utstyr for friluftsliv. Deres ytterklær er solide, varme og slitesterke, og et perfekt valg for alle som tilbringer tid i det fri. For meg er det et go-to merke når jeg skal ut i naturen, og jeg vet at jeg kan stole på deres produkter under alle forhold.

Følg Christian og hans univers

anders backe instagram

TOPP