Camilla Selmer-Olsen

 

Hvem er familien Selmer-Olsen?

Håvard (38), Camilla (33), Selma (11) og Sienna (8), en aktiv familie på 4 bosatt ved Randsfjorden i Innlandet.

Favorittaktiviteter?

Håndball, fotball, golf, telt, fiske og fjellturer, samt jakt og langrenn.

Hva pakker dere alltid med dere i sekken?

Spørs selvsagt hva vi skal og til hvilken årstid, men myggspray, førstehjelpsutstyr, kniv, kompass, dasspose (håndsprit og dopapir), søppelpose, tennbriketter og lighter ligger fast i topplokket. I sidelomma finner du sjokolade og kaffe – uansett. På vinteren byttes myggspray ut med ull-linere. Alt for å unngå kalde fingre!

Sommer eller vinter?

Oi, veldig vanskelig å velge. Mor i huset er veldig glad i vinter og syns det å våkne med kald nesetipp under åpen himmel er helt knall. På en annen side er det veldig godt å slippe alt ekstrautstyr og klær som må til på den årstiden. På sommeren er kanskje dørstokkmila litt kortere når alle 4 skal ut, også er det jo innmari deilig å kunne gå i fjellet en sen sommerkveld, fiske mens solen går ned og sove i teltet uten ytterduken på.

Hva er det beste med å tilbringe tid i naturen?

Som en familie er vi mer til stede, vi stresser ned, det er fred og ro, samt skrur vi på en slags oppdager-modus. Hvor mange spor kan vi se? Hva er bak det fjellet? Hvordan kan vi komme oss tørrskodd over denne elva? Hvem får størst fisk? Hvor skal vi sette opp teltet?

Tenker dere på sporløs ferdsel når dere er i naturen?

Man kaster ikke søppel i naturen. Ferdig snakket.Sørg for å alltid ha en pose til søppel i sekken. Den kan du putte dopapiret ditt i også forresten, om du har glemt spade.

Hvilke turdestinasjon troner øverst som favoritt?

Vestlandet står høyt på listen, men Jotunheimen vil alltid være favoritten. Her har du noen fine turer du kan gå med barna:

  • Trollkyrkja – Elnesvågen
  • Bukkelægret – Jotunheimen
  • Synshorn – Jotunheimen
  • Briksdalsbreen – Olden
  • Svartdalen – Jotunheimen

Fortell om et eller flere turøyeblikk dere aldri glemmer?

Vi gikk Svartdalen i Jotunheimen med ungene i 2021. Startet turen med båt fra Bygdin til Torfinnsbu. Det var vindstille og strålende sol. Max idyll! Gikk fra Torfinnsbu og innover Svartdalen. Satte opp telt på ett noenlunde flatt område midt i steinrøysland – så kom vinden! Hadde selvsagt satt opp tunnelteltet feil ift. Vindretning, og våknet av at telt-taket klasket oss i ansiktet midt på natten. Vinden var så sterk at den omtrent brettet teltet i to. 1 av 4 sov gjennom hele “orkanen”. Resten våknet med poser under øynene, men like blide. Vi var tross alt en opplevelse rikere.

Pakket sammen teltet og gikk videre mot Gjendebu. Ungene hadde kartansvar, på den måten holdt de koken hele veien. Vel fremme på Gjendebu kjøpte vi oss en kald en, litt brus og snacks. Satte opp teltet og så på jentene kjøle seg ned i Gjendevatnet. Det var en magisk tur! Denne turen anbefaler vi veldig til store og små, men om du har høydeskrekk ville vi vurdert å starte fra Gjendebu. Det er bedre å gå opp høydemeterne, enn å gå ned.

Din drømmetur/opplevelse?

Vi har ikke vært i nord med ungene enda og ønsker å oppleve Helgelandskysten, samt fiske og gå turer i Lofoten med dem. Har også en drøm om å lære oss å surfe sammen. Det hadde vært fett.

 

Har dere et turtips/hack å dele?

Karabin-krok foran på sekken til barna, til å henge drikkeflaske på. På denne måten kan de enkelt finne drikke selv uten å måtte ta av og på sekken, samt fylle på i bekker uten assistanse av oss. Alltid ha med litt tau om du skal opp i høyden med ungene. Det er fint å kunne gå i taulag der det er bratte partier. Mangler barna motivasjon til å gå lengre turer? Da kan vi tipse om DNT sin app – KulTur, der de skal løse oppgaver for å få poeng. Genialt.

 

Følg familien på fire og deres turunivers

anders backe instagram

TOPP