Vinterens fineste turer

Vi er heldige med Norges unike, varierende og storslåtte natur! Uansett hvor i landet du befinner deg oppfordrer vi deg til å utforske nærområdet både i hverdagen og helgen. Her har vi samlet noen av vinterens favorittaktiviteter for flere typer vær, underlag og temperaturer.

HENGEKØYETUR MED UTSIKT

Ta på deg ullundertøy og det varme ytterlaget, få med dine nærmeste på er utkikkspunkt og heng opp hengekøya! En natt, eller kveld, ute i hengekøya på en kolle eller utkikkspunkt gjør godt. Husk å pakke med deg ekstra ullundertøy å bytte til om du blir svett på veien, samt en mellomlagsjakke, lue og votter.

 

UTEMIDDAG

Ta med ved til et bål, eller stormkjøkkenet for et avbrekk i hverdagen. Hva er vell herligere enn varmen fra bålet og vinterjakken på en vinterkveld? Det kan være lurt å forberede noe av maten hjemme først og deretter gjøre den klar på bålet eller primus.

Tips til enkel turmat

  • Pizzasnurrer: forbered pizzabunn, eller kjøp ferdigbunn, fyll med for eksempel tomatpuré, ost, spekeskinke og sopp (eller det du måtte ønske). Rull sammen og kutt opp i skiver, deretter stekes de på en stekepanne over bålet eller primus i ca 10-15 minutter
  • Foliepakket gryte: pensle en foliebit med olje, hakk opp grønnsaker som paprika, purre, løk og squash og pølser. Legg den opphakkede maten i folien, krydre og pakk sammen. La dette trekke på bålet i ca 15-20 minutter.

AKING

Finn frem hodelykten, ullundertøy og det slitesterke vintertøyet, og ta med familien på aking! Akebakken er ikke kun for de minste – dette er en enkel og morsom måte å nyte snøen på for alle. Har du ikke akebrett kan du ta med en plastpose å sitte på, eller finne en utleie!

MÅNESKINNSTUR

Hva er vell mer idyllisk en en måneskinnstur på vinteren? Finn frem ullundertøyet, turbuksen og vinterjakken, og pakk med hodelykten, matpakken og sitteunderlaget for en kveldstur i skogen eller på fjellet under stjernene.

God tur i vinterværet!

TOPP