7 fordeler ved å bruke ull

Er ull virkelig essensielt for aktiviteter i varmen? Svaret er et rungende ja. Ull forteller ofte en historie om kalde værforhold med varme vinterklær, ulltepper og tykke gensere. Om du ikke naturlig forbinder ull med sommeren – skal vi nå gi deg gode grunner til hvorfor vi mener det er minst like treffsikkert på en varm sommerdag som på vinteren.

 

1.Temperaturregulerende

Ja, du kan faktisk optimalisere turopplevelsen ved å velge ull. Til løping eller fjellturer i sommervarmen vil ull ha evnen til å transportere bort fuktighet som fordamper, som bidrar til en svalende effekt på kroppstemperaturen. Når temperaturen synker, vil det ha motsatt effekt og ull vil dermed føles lun og varm mot kroppen. Temperaturregulerende ull er gull!

2. Luktfri

Er du en av de som stiller store krav til kvaliteten du velger? Team opp med riktig bekledning til sommerens aktiviteter. Velger du ull til dager med høy intensitet velger du en kvalitet som er selvrensende og som effektivt motvirker svettelukt. Fibrene absorberer fuktighet og vil derfor motvirke veksten av bakterier.

3. UV-beskyttelse

Til dager du tilbringer tid i sola kan det være en ekstra trygghet å kle deg selv eller barna i ull som hjelpe å beskytte mot UV-stråling fra sola. Effektiviteten avhenger selvsagt av tekstilens tetthet og farge, men materialets egenskaper skal likevel absorbere UV-stråler slik at du kan få ekstra beskyttelse.

4. Fukttransporterende

En eksemplarisk base som tar opp og leder vekk fuktighet. Egenskaper gjør at den kan absorbere mer enn 30 % av sin egen vekt i fuktighet uten å kjennes fuktig. Ullfibrene transporterer bort overflødig fuktighet fra kroppen din ut i luften som en damp. Dette bidrar til økt pusteevne og du kan nyte godt av en merinokvalitet som tørker raskt.

5. Mer miljøvennlig

Merinoull er et naturlig fiber som er biologisk nedbrytbart og mer miljøvennlig. Merinoull går ikke gjennom en kjemisk prosessering, og bidrar derfor ikke til mikroplastforurensning.

6. Bruk lengre, vask mindre

Spar tid og miljøet ved å henge ullprodukter ute i frisk luft etter bruk. Dra nytte av fordelen ved et materiale som er naturlig selvrensende, slik at du kan bruke plaggene opptil flere ganger uten unødvendig vask. I tillegg strekker fibrene seg lett og du unngår at det krøller seg, noe som gjør at form og fasong enklere bevares.

7. Mild mot sensitiv hud

Merinoull har en tynnere kvalitet enn vanlig ull og gir fordelen av å være svært myk og mild. Her får du en holdbar kvalitet som hverken klør og som er et smart valg for deg med sensitiv hud.

Ler mer om hvordan du tar vare på ullproduktene og bevarer kvaliteten sesong etter sesong.

 

TOPP