UTETRENING PÅ VÅREN

Våren har meldt sin ankomst flere steder i landet med herlige, solfylte dager! Med lengre og varmere dager kommer ofte treningslysten frem også. Trening kan være så mangt, og det viktigste er å selv finne noe du liker for å holde motivasjonen. Sett deg et mål sammen med en venn og jobb mot det sammen!

 

Gåtur og jogging

Gåturer og jogging koster ingenting, er effektivt og kan gjøres hvor og når som helst! Prøv å sette deg et mål om hvor langt du ønsker å gå eller løpe, og bruk dette som motivasjon for å komme deg ut noen ganger i uka. Hva med å kombinere turen med et nytt område du har lurt på å utforske?

Fjelltur

Hva er vell bedre enn en god fjelltur med en herlig utsikt? Naturen har en viktig plass hos nordmenn, og er et perfekt område for kombinert mosjon, ro og opplevelser. Husk at det ikke alltid trenger å være de lengste turene som er de fineste.

Buldring eller klatring ute

Det finnes mange flotte vegger og områder perfekt tilpasset til både buldring og klatring ute i naturen. Et mykt underlag er fint å ha – enten om dette er sand, gress, vann eller en matte. Kos dere ute, men tenk sikkerhet først. Ikke glem fottøy med godt feste og klær med god bevegelighet!

Sykkeltur

På en sykkeltur får du både trening, tempo og utsikt – det blir vell ikke stort bedre enn det! Planlegg en rute med god sti eller veg og nyt turen. En sykkeltur er like flott om du tar turen alene eller i selskap. Vanlig friluftstøy kan fint brukes når du er ute og sykler, men unngå de mest romslige plaggene slik at de ikke fester seg i sykkelen.

Bekledning

Selv om det er varmt og godt i solen er det viktig å kle seg riktig for temperaturen og været. En ull t-skjorte er et fantastisk plagg å bruke året rundt til både fjelltur, skitur, jogging eller klatring. Ullen holder deg både tørr og varm gjennom turen! Ullue og pannebånd er også gode plagg å ha liggende i sekken.

Med det varierende været på starten av våren er 3-lags prinsippet ideelt da du lett kan justere varme og beskyttelse etter behov.

Les mer om det her

TOPP