TIPS TIL VELLYKKET TUR MED BARN

Det er enkelt nok å romantisere om en lang, god tur for oss voksne, men ikke alltid like lett å få med de minste. Vi har spikret sammen et par tips og triks til å gjennomføre en vellykket tur med barn. Naturen er verdens kuleste lekeplass og for barn er gjerne opplevelsen underveis like viktig som turmålet!

 

PLANLEGGING

Sørg for en god start! Et godt tips for en vellykket tur med barn kan være å la barna være med i planleggingen og sett sammen et realistisk turmål basert på alder og erfaring til barna. Vis hvor ferden skal gå på kartet og pakk sekken i god tid for å unngå unødvendig stress. Velg gjerne en konkret destinasjon hvor barnet kan få leke når de kommer frem og ta med tilpasset utstyr etter været, som for eks. akebrett eller skøyter.

SETT AV TID TIL LEK

Sett av tid til at barnet kan få leke og bli kjent med naturen, det vil gi barnet uteglede! Vær med på leken og ta deg tid. Nysgjerrighet, lek og samtaler overgår en hver topptur med mål om å gå langt for å få fin utsikt.

ULL, ULL, ULL

Noe av det viktigste med turen er å holde barna varm. Benytt deg av 3-lags prinsippet som du kan regulere selv. Ull, fleece og et solid ytterlag som er foret, vanntett og vindtett vil holde barnet godt og varm. Ull kan brukes både som undertøy og som mellomlag siden det er varmeregulerende, fukttransporterende og isolerende.

Se etter produkter med ekstra beskyttelse på knær og andre utsatte steder for å unngå at barna blir våt. Husk å kle deg også godt selv. Ingen blir i godt humør av å fryse og en kald turkamerat er dårlig turselskap for barn.

Ull er gull

SUNN OG GØY MAT

Ta med nok sunn og næringsrik mat og drikke. Litt motivasjons kvikk lunsj for å få opp blodsukkeret skader ikke. Pizzamuffins og fylte horn er også gøy og enkel mat som passer perfekt for en dagstur. Fyr opp bålet og kos dere med pinnebrød!

Oppskrift på pinnebrød:

4 dl hvetemel 0,5 ts salt 2 ts sukker 2 ts bakepulver 5 ss olje ca. 1,5 dl vann

Bland sammen alt det tørre i en bolle. Tilsett olje og vann, og elt deigen glatt og smidig. Er deigen veldig hard kan du tilsette litt mer vann. Pakk deigen godt inn i plastfolie, eller i en plastpose, slik at den ikke tørker på overflaten.

Del deigen i biter og klem eller rull ut deigen. Stek brødet på pinne over glørne på bålet og snu pinnen ofte slik at brødet blir jevnt stekt uten å bli svidd.

Flere tips til enkel turmat kan du finne her.

GOD TUR!

TOPP