5 turperler i Oslomarka

Når dørstokkmila føles lang, er det ekstra motiverende med naturopplevelser i det nære, slik at du kan være på startpunktet av stien på null komma niks. Vi har samlet våre beste tips til turer i Oslomarka, enten du velger en bynær tur eller beveger deg noe mer utenfor rekkevidde. Utforsk og tilrettelegg et personlig eventyr for deg selv og dine turvenner.   

Kolsåstoppen

Man trenger ikke alltid bevege seg langt eller høyt for å belønnes med wow-utsikt. Kolsåstoppen ligger lett tilgjengelig fra Bærum med parkeringsplass og busstopp i umiddelbar nærhet til merkede stier. Her er det flere alternativer til stier opp til toppen, med ulike distanser og graderinger i terreng som kan være enten lett eller krevende. Planlegg et høydepunkt midt i uka, pakk sekken før jobb og dra av sted etter dagens siste tastetrykk på tastaturet. Med mange fine hengekøyeplasser og nærhet til sivilisasjonen, er dette et nærtur verdt å teste ut.

Grefsenkollen

Har du en forkjærlighet for kortreist lykke og lite tidsbruk? Grefsenkollen er et perfekt utgangspunkt for nettopp dette. Her kan du enkelt nyte godt av utsikt over by og fjord, samtidig som du befinner deg midt i skogens ro. Et populært turmål med flere merkede rutealternativer med lengder som varierer mellom 1-1,5 time. Pakk med deg primusen, noen digge ingredienser og mekk sammen en enkel og god middag. Kokkelering over Oslo kan jo ikke være noe annet enn en klassiker?

Nøklevann

Her kan du enten ta runden rundt vannet og passere en mil eller tar en avstikker til andre stier dersom du ønsker å forlenge turen og utforske mer. Nøklevann er en lett tilgjengelig tur for deg som benytter deg av kollektiv transport eller andre transportmidler. Idyllen finner du i Østmarka, et ideelt sted for søndagsturen, hvilepuls i hengekøyen eller til intensive løpeøkter.

Ramstadsjøen

Oslomarka bugner av turmål for korte og lange oppdagelsesferder. Ramstadsjøen finner du lett tilgjengelig med merkede turstier fra kryss og tvers. Terrenget varierer mellom smale og bratte partier, til mer åpent og lett fremkommelig. Fra tidlig vår til sen høst er dette et populært sted for en natt i naturen, med teltplasser som ligger som perler på en snor like ved innsjøen.

Forleng oppholdet eller oppgrader fra telt til hytte ved å sjekke ut DNT-hytta Huldreheim.

Pershusfjellet

Dette er virkelig turen hvor du bør ta en pause fra den digitale skjermen og koble på den virkelige verden. Nyt de små øyeblikkene og ta deg ekstra god tid.

Turen til Pershusfjellet går opp en fjellrygg som strekker seg på omtrent 5 km, med rundt 400 høydemeter stigning, og skulle du velge rundturen er den rundt 11 km lang. Her kan du bryne deg på et postkortlandskap som varierer mellom tett, trolsk skog til luftig panoramautsikt. Pershusfjellet er en perle i Nordmarka som ligger noe mer utilgjengelig, i et område du likevel kan nå med bil eller kollektivtransport.

Ønsker du å tilbringe en natt i naturen på en stille oase er dette et perfekt utgangspunkt for å sove i hengekøye eller slå opp teltet. Kanskje blir dette din nye turfavoritt i Oslo-marka?

 

 

TOPP