KOM I GANG MED UTETRENINGEN!

Utetrening og mosjon i frisk luft gjør godt for kropp og sjel. Få med deg en venn som kan hjelpe med motivasjonen til å komme i gang. Med riktig bekledning tilpasset været og temperaturen er det herlig å trene  og nyte naturen ute året rundt.

Det viktigste med trening er å finne noe du selv liker, mestrer og synes er gøy. Selvfølgelig er det dager hvor sofaen frister mer enn en tur ut, og da er det godt å ha en venn som kan hjelpe litt med motivasjonen. Det er mye lettere å komme seg ut om dere har en avtale!

GÅTUR, JOGGETUR OG TRENING MED KROPPSVEKT

Ta med treningsstudioet ut! Finn en lokal runde eller et område du har hatt lyst til å utforske og ta en gå- eller joggetur forbi. Det trenger ikke alltid å være den lengste runden for at kropp og sinn skal føles bedre. Tips: springer du i et område med lyktestolper kan du bruke disse til motivasjon! Spring en lyktestolpe, gå neste – tilpass antall, fordeling og tempo til ditt nivå og hvordan kroppen føles denne dagen.

Savner du gruppetimene? Ta med en venn og nytt områder ute for armhevinger, knebøy, utfall, burpees eller trappetrening. Tips: hva med å sette sammen et kort program med tidtaker? Jobb i 30 sekunder, pause 30 sekunder i 10 runder.

VINTERAKTIVITETER

Utetrening er så mangt. Sett på lydboken og gå en tur i skogen, ring en venn du savner mens du går en runde i nabolaget, gå på stolpejakt med en venn, eller ta med familien på skøyter, snøhulebygging eller snøballkrig. Finn aktivitetsformer du trives med som gir deg et avbrekk og frisk pust i hverdagen.

Tips: Om du føler deg litt ekstra sprek i akebakken kan du jogge eller gå så fort du kan til toppen mellom rundene.

BEKLEDNING

              Uansett årstid eller aktivitet er behagelig bekledning en viktig del for trivselen. På kalde vintersdager er det lurt å bruke flerlagsprinsippet for optimal temperatur. Begynn med ull innerst for å holde deg tørr og varm, ha gjerne et mellomlag som dun eller PrimaLoft på de kjøligere dagene, og avslutt med et vindtett lag for beskyttelse. På denne måten kan du lett korrigere bekledningen, både om du blir varm eller kald. Ikke glem lue, hals og votter til kaldere dager!

Flerlagsprinsippet

TOPP