Torbjørn Nakken

 

Oppvokst/bosted:

Oppvokst i Norges beste by, som ligger mellom de 7 fjell – Bergen! Her begynte jeg tidlig å utforske naturen og de nærliggende fjellene. Interessen for friluft kom tidlig. Utdannet byggmester og jobber i dag på kontor med forsikringsskader. Friluftslivet har blitt ekstra viktig for meg etter jeg begynte i kontorjobb.

Dine favorittaktiviteter?

Fjellturer, klatring og ski/topptur. Generelt all fysisk aktivitet.

Hva drar du aldri på tur uten?

Tyggis! Hvordan ellers blir man kvitt blodsmaken i munnen etter å ha kjempet seg opp et fjell? Neida. Ekstra skifte, mat, vann og gode sko er alltid med.

Hva er det beste med å tilbringe tid i naturen?

Utelukkende følelsen av å være avkoblet og i takt med naturen. Hverdagen er stressende. Da er det ekstra digg å knyte turskoene å rømme ut i naturen hvor hverdagens problemer blir litt mindre.

Hva er det viktigste du har lært knyttet til ferdsel og aktivitet i naturen?

Rydd opp etter deg. Sporløs ferdsel. Punktum.

Tre turtips andre også bør oppleve?

  • Kattanakken innerst i Oldedalen
  • Prest i Aurland
  • Breiskrednosi i Aurland/Gudvangen

Dette er alle turer hvor du blir helt lamslått av utsikten.

Fortell om et turminne du aldri kommer til å glemme?

Husker alt for godt første gangen jeg gikk Norges høyeste fjell Galdhøpiggen. Hadde lest turbeskrivelsen feil og trodde turen tok 2-3 timer. Hadde ikke pakket ned hverken mat eller gode turklær. Med kun en banan i magen satte jeg kursen fra Spiterstulen og opp mot Galdhøpiggen. Til min store overraskelse var turen veldig mye lengre enn forventet, og i tillegg begynte det å snø og hagle. Temperaturen sank fra +10 til godt under 0. Undret meg over hvordan dette kunne skje meg som er en fjellvant type.

Det begynte å bli mørkt og de som kom motgående vei kunne fortelle at det var 1-2 timer igjen. Ikke helt i takt med fjellvettreglene fortsatte jeg mot toppen, fremfor å snu. Utrolig nok klarnet været og jeg fikk øye på toppen. Da var det bare å bruke de ekstra kreftene jeg trodde jeg ikke hadde. Snø opp til livet og 0 mat i magen kom jeg endelig opp til toppen.  Utsikten over Jotunheimen var over all forventning. Jeg visste heller ikke at på toppen var det en turisthytte som hadde servering. Damen som jobbet der, ble nok litt overrasket når jeg kom ramlende inn døren og bestilte mat og snacks for kr 1000. Heldigvis endte alt godt denne gangen. Men dette var virkelig turen jeg lærte at man må ha respekt for fjellheimen og naturkrefter. Turen som jeg hadde estimert til 2-3 timer, tok hele 10 timer.

Hva er din favoritt destinasjon og hvorfor?

Lofoten må være en av mine favoritter. Har kun vært her om sommeren, men drømmen er å utforske dette landskapet på vinteren på ski.

Dine Skogstad-favoritter?

Veldig fornøyd med Breakulen 3 lags skalljakke. Denne brukes til både enkle turer og til skiturer. God teknisk jakke som fyller alle krav mine krav. «Tryvann» turbuksen er helt sinnsykt behagelig og har god stretch. Kan ikke be om en bedre bukse!

TOPP