Sonja Kiiveri

 

Oppvokst/bosted?

Jeg er oppvokst i Gausdal. Gausdal ligger i Innlandet fylke. Det er et vakkert område nordvest for Lillehammer, preget av fjellandskap, skoger og innsjøer.

Favorittaktiviteter?

Mine favorittaktiviteter må nok være Randonee, langrenn og småviltjakt.

Hva drar du aldri på tur uten?

Sjelden legger jeg ut på tur uten selskapet til min 3 år gamle engelske setter. Selvfølgelig, forutsatt at turene passer for ham.

Hva er det beste med å tilbringe tid i naturen?

Det beste med å tilbringe tid ute i naturen må være det å kunne oppleve og se nye plasser/ steder som er uberørte. Stillheten og roen man får av å være ute.

Dine tre beste tips når man skal på tur?

  • Det er best på tur hvis man har pakket komfortabelt, derfor prøver jeg å pakke lett og har alltid med litt ekstra vann.
  • Det er viktig å være godt forberedt og at man har med seg riktig utstyr.
  • Jeg har alltid på fellene på skiene før jeg drar ifra hjemme, da har du en mindre ting å tenke på når du skal begynne å gå fra bilen.

Hva er det viktigste du har lært knyttet til ferdsel og aktivitet i naturen? 

Det er viktig å lese seg opp før man begir seg ut på tur. Topptur boken til Gjermund Nordskar som omhandler Jotunheimen er et nyttig verktøy. Den viser toppene og alle de forskjellige rutene man kan følge opp. I tillegg til vanskelighetsgrad og om den er egnet som en vinter topp.

Hva gjør du for å praktisere et mer bærekraftig friluftsliv? 

For å praktisere et mer bærekraftig friluftsliv prøver jeg å velge miljøvennlige produkter. Jeg tar alltid med meg søppel når jeg er på tur, og hvis jeg ser noen andre har lagt igjen søppel plukker jeg med meg det også.

Fortell om et turøyeblikk du aldri glemmer.

Det må bli en av de første turene til Romsdalen. Det var tidlig på vinteren, og egentlig ikke så veldig mye snø. Vi kom oss til toppen, og hadde ikke veldig store forventninger til nedkjøringen. Det viste seg at det var prima pudder føre ned igjen. Solen var på vei ned og utsikten utover Isfjorden var nydelig.

Hva er din drømmetur/opplevelse?

Drømmetur må nok være Østerrike eller Japan.

Tips til turperler andre også bør oppleve?

  • Jotunheimen, da det er et eldorado av 2000 meters topper. Enkle, men også noen litt mer krevende.
  • Utsikten du får når du bestiger toppene i Romsdalen er spektakulære. Absolutt vert å oppleve.
  • I sommerhalvåret er jeg for det meste i Gausdal Vestfjell.Området er ideelt for fotturer, toppturer, sykling og andre friluftsaktiviteter både sommer og vinter. Gausdal Vestfjell er en del av et større fjellområde og gir tilgang til varierte naturopplevelser.

Følg Sonja og hennes turunivers 

anders backe instagram

TOPP