Møt vår nye ambassadør Anders Backe

Med naturen som lekeplass er den profilerte skikjøreren Anders Backe kjent for sine spektakulære og kreative stunts, og har imponert skuelystne med finaleplass i x-games og sitt historiske hopp på Norges nordligste punkt. Vi er stolte av å ha fått med oss den eventyrlystne skikjøreren Anders i Team Skogstad, og som en ekte inspirasjonskilde, blir han en verdifull ressurs med sine erfaringer og kunnskaper.

Om Anders Backe

Anders er født og oppvokst på gård utenfor Vikersund langs Tyrifjorden, og hadde sitt første møte med det lokale alpinanlegget som faren var del-eier av fra ung alder av. Han testet ut både skihopping og kombinert før han som 15-åring for alvor satset på freeski. Som profesjonell skikjører siden 2006 kan han skilte med en mengde gode resultater nasjonalt og internasjonalt, deriblant som finale-utøver på x-games. Anders hjerte har alltid banket litt ekstra for skikjøring og vintersport, men finner like stor glede i sykling og lek på to hjul når snøen smelter. Lidenskapen for livet utendørs deler han nå også aktivt med familien.

Dine topp 3 høydepunkter i karrieren
Første invitasjon og finale-plass i Winter X-games troner høyt på listen over høydepunkter. Hele prosessen fra a-å med opplegget, sirkuset og showet var sinnsykt stas. Siste årene har egne ski-prosjekter som å hoppe over globusen på Nordkapp vært en opplevelse for minneboka, spesielt når man står på tuppen av Norge og klinker til. Og all planlegging, bygging og gjennomføring som gir full uttelling. Det å suse nedover rekkverket fra toppen av pipa på Color Line-skipet, var ordentlig stas ettersom prosjektet ble langt større og krevende enn man hadde sett for seg i forkant.

Din favorittdestinasjon og hvorfor?
Norge har jo alt. Siste årene har jeg tilbrakt mye tid rett utenfor dørstokken hjemme i Sigdal og ved Norefjell, sommer som vinter. Er generelt åpen for nye destinasjoner, og opplevelsen styrer jo man stort sett selv. Dra til nye steder, se ting på en ny måte, utforske andre stier til andre tidspunkter på døgnet og spille på det man har rundt seg. Det uventede kan fort bli en ny favoritt!  

Hva betyr uteglede for deg?
Uteglede for meg er nok alt. Med «jobben» utendørs får jeg tilbringe mye tid fra morgen til kveld gjennom hele året. Det å dele dette med datter og familie enten om det er leik og ski hagen eller på lengre turer i skogen eller på fjellet. Ute har man ingen rammer, og det dukker stadig opp nye ting man kan inspisere og leke med. Her kan man gjøre mye ut av lite. Frisk luft, nye opplevelser, prøve og feile gjentatte ganger, før man får mestre og erfare. Dette er en stor del av vår uteglede.  

Alle har en drøm. Hva er din?
Har fortsatt mange drømmer innenfor skikjøring med prosjekter som lenge har vært i tankene og som man fortsatt jobber med. For meg handler det om å ikke gi seg og alltid ha det moro på veien. Det å skape positive opplevelser sammen med venner og familie som man ha med seg i minneboka videre.  

Ditt beste tips til tur og aktivitet
Mitt beste tips er litt planlegging og ikke alltid skulle gjøre et stort nummer ut av det. Ikke vær redd for å feile eller for å prøve igjen. Mestring er en helt rå opplevelse!

Følg Anders og hans univers på instagram:

anders backe instagram

TOPP