Vårt Miljøarbeid

Skogstad Sport har sitt opphav fra Nordfjord en av Norges og verdens mest naturskjønne områder med sin ville, urørte natur med alt fra dramatiske fjorder som går rett opp til snøkledde fjelltopper. Skogstad Sport er meget stolt over å ha sitt hovedkontor i disse fantastiske omgivelser, med strender og innsjøer med krystallklart vann fra den største isbreen på det europeiske fastlandet. Dette er viktige økosystemer som krever respekt, omtanke og trenger å bli tatt vare på.

Som produsent av utendørsbekledning, er vårt mål at alle kan oppnå glede utendørs og unike opplevelser i storslått natur med riktig utstyr. Nettopp derfor er et sterkt miljøfokus, produkter av høy kvalitet og god design kjernen i vår forretningsmodell.

Skogstad har i en årrekke hatt interne strenge rutiner med utfyllende kravspesifikasjoner og dokumentasjoner. Vi bruker dette til å gjøre produktene miljøvennlige og kravene blir oppdatert så snart forskermiljøer og miljøorganisasjoner finner nye oppdagelser som burde settes fokus på. Vi liker å være fremoverlent og setter høyere krav til oss selv enn lovpålagte grenseverdier om det er mulig. Vi søker oss mot nulltoleranse der vi kan, noe vi også gjennomførte som en av de første på PFC fluorkarboner i alle våre stoffkvaliteter da dette ble ferdig forsket på og forbudt i 2013-14.

For Skogstad er det også viktig å lage produkter med høy kvalitet som gir lang levetid og mindre forbruk. Dette gir oss fornøyde kunder. Derfor bruker Skogstad AQL 2,5 som er en målestokk for hvor mange feil og mangler som er lov i produktene. AQL 2,5 er den høyeste som er vanlig for bruk til klær.

Skogstad har eget datterselskap i produksjonslandet med egne ansatte som følger opp alt som vedrører innkjøp, kvalitet, miljø og etikk i direkte daglig kontakt med fabrikkene. Dette gir oss komplett oversikt til enhver tid over alle aktiviteter og alt vi gjør i prosessen det tar å få frem ferdige produkter, og det gir oss fleksibilitet til å ta grep raskt om det blir nødvendig.

RETNINGSLINJER FOR ETISK HANDEL:

Vi skal drive en ansvarlig virksomhet. Dette innebærer å fremme gode arbeids- og miljøforhold i våre verdikjeder.
Les vår Code of Conduct her (NO)
Les vår Code of Conduct her (ENG)

KJEMIKALIEFRI:

Vi følger nøye med på det Norske Miljødirektoratet som er blant de som er kommet lengst i forskningen. De utarbeider stadig nye krav og restriksjoner som vi følger med på og iverksetter omgående ved nye oppdagelser. Vi følger også EU-sine restriksjoner når det gjelder kjemikalier, og vi rådfører oss ved behov direkte med forskjellige forskningsmiljøer.

REACH er EU sin felles kjemikalieregelverk for alle kjemikalier. Denne innebærer felles registrering og regulering av nye og eksisterende kjemiske stoffer. REACH er en av de beste og viktigste verktøyene vi bruker i kampen mot kjemikalier. Linkene under viser hvor du kan finne mer informasjon om de forskjellige , og du kan også lese mer om temaet «farlige kjemikalier» på disse nettstedene:

NOEN AV VÅRE TILTAK I DAG:

 • Nesten all emballasje, både papp og plast, som er produsert i Kina er resirkulert.
 • Vi jobber tett med produsenter for å oppnå en optimal og effektiv transport som minimerer fraktkostnader og bruk av drivstoff.
 • Vi jobber kontinuerlig for å finne nye måter å minimere bruk av emballasje. Vi pakker produktene våre mindre, flere produkter pakkes i resirkulerbart papir og vi fjerner unødig plast fra våre utsendelser.
 • Vi jobber for å minimere bruk av skadelige, eller potensielt skadelige kjemikalier i våre produkter.
 • Miljødirektoratet gjør innimellom tester som viser at vi har lavere verdier på skadelige kjemikalier enn standarden i bransjen.
 • All plast, papp og papir fra våre butikker og kontorer blir resirkulert
 • I 2018 lanserte vi verdens første svanemerkede microfleece kolleksjon og har siden kun produsert fleece produkter med denne sertifiseringen. Du kan lese mer om våre svanemerkede produkter her.
 • I 2019 ble Re:Down produkter en del av vår kolleksjon. Re:Down produkter benytter seg av resirkulert dun og fjær fra forbruksvarer som soveposer, dyner og puter slik at det kan gjenbrukes som fyllmateriale i klærne. Du kan lese mer om Re:Down her.

TILTAK SOM VI JOBBER MED:

 • Flere Svanemerkede produkter
 • Vi ønsker å erstatte all plastikk som blir brukt for transport og emballasje til bedre alternativer.
 • Et stort fokus for oss er å finne og utvikle materialer som har minst mulig innvirkning på miljøet.
 • Vi vil alltid jobbe kontinuerlig for å forbedre oss. Vårt mål er en effektiv organisasjon med et minimumsnivå av påvirkning på miljøet.
 • Ytterligere forsterke rutiner for å avdekke negative episoder hos fabrikkene.
 • Kommunisere med fabrikkene for å få til tillitsvalgte som kan være ett fritt talerør mellom ledelsen og arbeidere til oss
 • Henge opp låste forslagspostkasser der arbeiderene kan legge anonym feedback.
TOPP